Vraag hier uw brochure aan
Aangepaste zorg in huiselijke sfeer

Villa Roderlo

In juni 1997 is woonzorgvoorziening Villa Roderlo te Ruurlo geopend. Verdeeld over twee verdiepingen bevinden zich acht wooneenheden. De ligging, iets buiten het centrum, zorgt voor een rustige omgeving met veel groen. Villa Roderlo biedt tevens de mogelijkheid voor kortdurende opvang en zorg, zoals revalidatie, logeren en zeer intensieve zorg.

 

Het als artsenwoning in 1889 ontworpen huis bevindt zich zuidelijk van de dorpskern van Ruurlo aan de Groenloseweg, in de nabijheid van het kasteel Ruurlo, hotel-restaurant Avenarius en het luxe appartementencomplex Avenaer. Villa Roderlo is een stijlvol gerenoveerd gemeentelijk monument, omgeven door een diepe, volledig omsloten tuin met oude bomen en diverse terrassen. Deze tuin is in 2008 opnieuw ingericht als wandeltuin met brede paden. Het huis beschikt over een royale entree. De grote, tuingerichte serre is een aangename en lichte ruimte waar bewoners overdag gezellig kunnen zitten en eten. Sinds het voorjaar van 2008 is het koetshuis in gebruik als een extra algemene ruimte. De kamers op de bovenverdieping zijn bereikbaar via een traplift.

 

Elke wooneenheid is smaakvol gestoffeerd en kan met eigen meubilair worden ingericht. De wooneenheden bestaan uit een zit-slaapkamer en een badkamer. De kamers variëren in afmetingen van 25 tot 35 m²; één wooneenheid is geschikt voor een echtpaar. In iedere wooneenheid is een hoog-laag bed en een linnenkast aanwezig. Alle badkamers zijn voorzien van douche, toilet en wastafel en geschikt voor rolstoelgebruik. De wooneenheden zijn voorzien van een oproepinstallatie, tv-aansluiting, brandpreventie-installatie, airconditioning en domotica. Domotica is een verzamelnaam voor slimme elektronische voorzieningen in de wooneenheden, die het wooncomfort en de veiligheid van alle bewoners vergroten.