Vraag hier uw brochure aan
Aangepaste zorg in huiselijke sfeer

Tarieven

Wanneer u overweegt te kiezen voor wonen met zorg – voor uzelf, uw ouders of voor anderen voor wiens welzijn u verantwoordelijk bent – dan vormen de kosten natuurlijk een belangrijke afweging. Bij Eminent Wonen & Zorg wordt de zorg vergoed vanuit de Wlz.

 

Eigen bijdrage Wlz

Voor de levering van geïndiceerde Wlz-zorg is een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Op basis van het inkomen (en vermogen) van u en dat van uw eventuele partner berekent het CAK welke eigen bijdrage moet worden betaald. Voor het berekenen van de eigen bijdrage klikt u op deze link (kies voor hulp of zorg thuis).

In geval van de Wlz is bij Eminent sprake van een lage eigen bijdrage (vanaf € 164,20) waardoor het wonen bij Eminent niet (veel) duurder hoeft te zijn dan bij wonen in een regulier verpleeghuis (hier geldt veelal de hoge eigen bijdrage met een maximum bedrag van € 2.332,60).

 

Kosten huur en service (prijspeil 01-07-2020)

Daarnaast betaalt u aan Eminent huur voor de wooneenheid en bijbehorende servicekosten. Onze tarieven voor wonen met zorg zijn opgebouwd uit twee componenten.

  • De tarieven van wonen zijn afhankelijk van de locatie en grootte van de wooneenheid en variëren tussen de € 1.305,00 en € 2.495,00 per maand.
  • De servicekosten zijn € 600,23 per maand. Deze zijn onafhankelijk van de locatie en grootte van de wooneenheid.

 

Menzis helpt

Heeft u vragen over een Wlz-indicatie of vragen rondom wonen en zorg, Menzis Zorgkantoor helpt u graag om uit te zoeken welke woon- en zorgvorm bij u past. Via deze link verwijzen wij u naar deze mogelijkheid.