Vraag hier uw brochure aan
Aangepaste zorg in huiselijke sfeer

Wonen bij Eminent

 

Aandacht
Wij geven onze bewoners graag de aandacht die zij wensen: enerzijds door gesprekken met bewoners individueel en anderzijds in groepsverband.

 

Rust en privacy
Iedere bewoner beschikt over een eigen wooneenheid. Gezelschap zoeken van medebewoners in een sfeer van huiselijkheid en geborgenheid kan, maar hoeft niet.

 

Lekker eten
Voor bewoners zijn de maaltijden belangrijke momenten in het dagelijks leven. Genieten van een lekkere maaltijd bevordert niet alleen het welbevinden, maar ook de gezondheid. In iedere locatie bereiden onze koks alle warme maaltijden op locatie. We kunnen aan alle dieetwensen van de bewoners voldoen. Dagelijks verzorgen wij broodmaaltijden, koffie, thee, vers fruit, vruchtensap of elke andere gewenste consumptie.

 

Begeleiding
Bij een bezoek aan het ziekenhuis of de medisch specialist door een bewoner, kan een van onze (zorg)medewerkers de bewoner begeleiden als de familie of mantelzorger niet beschikbaar is.

 

Activiteiten
In gezelschap van één of meerdere van onze (zorg)medewerkers kunnen bewoners wandelen of een bezoekje brengen aan het winkelcentrum, het stadscentrum of de dorpskern. Daarnaast worden uitstapjes georganiseerd; het activiteitenteam van iedere locatie organiseert deze uitstapjes. Het bezoeken van een voorstelling of concert behoort ook tot de activiteiten. In huis kan worden genoten van afwisselende, en op de bewoners afgestemde activiteiten, zoals spelletjes, bakactiviteiten of gezamenlijke brunches in het weekend. De bewoners zingen minimaal 1 x per week onder begeleiding van onze muziektherapeute.

 

Eminent Wonen & Zorg is van mening dat bewegen structureel onderdeel moet zijn van de geboden zorg. Eminent onderkent het belang van bewegen onder deskundige begeleiding en werkt daarom samen met Beweeg Wijs. Beweeg Wijs streeft naar een leven lang prettig bewegen passend bij ieders eigen mogelijkheden. Op verzoek van Eminent heeft Beweeg Wijs voor Eminent een op ouderen afgestemd beweegaanbod ontwikkeld. Onder leiding van een beweegagoog van Beweeg Wijs vindt op iedere locatie van Eminent 1 of 2 keer per week bewegen met ouderen plaats.

 

Rookvrij
Eminent wil zoveel mogelijk aan de individuele behoeften van bewoners voldoen. Om redenen van veiligheid en gezondheid kunnen wij helaas niet toestaan dat bewoners roken.

 

Gastvrijheid
Natuurlijk kunnen onze bewoners familieleden en bekenden ontvangen. Bezoek is altijd welkom! Wilt u als bezoeker mee-eten dan kan dit doorgegeven worden aan de (zorg)medewerkers op locatie. Zij houden hier dan rekening mee.

 

Huisreglement

Ons huisreglement kunt u inzien via deze link.