Vraag hier uw brochure aan
Aangepaste zorg in huiselijke sfeer

Tarieven

Wanneer u overweegt te kiezen voor  wonen met zorg – voor uzelf, uw ouders of voor anderen voor wiens welzijn u verantwoordelijk bent – dan vormen de kosten natuurlijk een belangrijke afweging. Bij Eminent Wonen & Zorg wordt de zorg vergoed vanuit een zorgindicatie. U betaalt enkel de kosten voor het wonen en bijbehorende servicekosten. Via onderstaande button kunt u een voorbeeld berekening maken, in een persoonlijk gesprek kunnen wij uw situatie uitgebreider in kaart brengen.

Bereken uw zorgkosten

Kosten
De particuliere tarieven voor wonen met zorg zijn opgebouwd uit 2 componenten. De financiering hangt deels af van de zorgindicatie van de bewoner.

1. Woon en servicekosten per wooneenheid:
In dit tarief is begrepen al hetgeen valt onder het basispakket woon- en servicevoorzieningen. Tarieven zijn afhankelijk van de grote van het appartement.

De tarieven van wonen variëren tussen de €1289,38 en €3042,-euro per maand. De tarieven voor wonen variëren per locatie en zijn afhankelijk van grootte van de wooneenheid en ligging in het gebouw.

De servicekosten zijn €593,11 per maand, onafhankelijk van het type wooneenheid.

2. Eigen bijdrage WLZ of WMO:

Voor de levering van geïndiceerde WLZ / WMO zorg is een inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. Op basis van het inkomen (en vermogen) en dat van een eventuele partner berekent het CAK welke eigen bijdrage de bewoner moet betalen. De bewoner betaalt per periode van vier weken. Jaarlijks wordt het eigen risico vastgesteld voor de zorg geïndiceerd uit de ZVW, die is voor iedereen gelijk.

voor het berekenen van de eigen bijdrage klikt u op deze link

Bij Eminent huurt u een eigen wooneenheid,

kiest u daarom op de site van het CAK :

“ik ontvang hulp of zorg thuis”.

In geval van een WLZ indicatie kiest u:

ik heb een volledig pakket thuis“,

in het geval van WMO:

ik ontvang ondersteuning vanuit de WMO thuis“.

De rest van de gegevens zijn persoonsafhankelijk en na het invullen krijgt u een inschatting van de eigen bijdrage.

ATTENTIE: In geval van de WLZ is dit een lage eigen bijdrage bij Eminent (vanaf €164,20,-),  waardoor het wonen en zorg bij Eminent niet (veel) duurder hoeft te zijn dan bij opname in een regulier verpleeghuis (hier geldt veelal de hoge eigen bijdrage, maximaal €2332,60).

Wilt u onafhankelijk advies en ondersteuning in het aanvragen van een WLZ indicatie of vragen rondom het wonen en zorg, kijk dan op de website van Menzis Zorgkantoor voor meer informatie via deze link .

De volgende voorzieningen hebben wij op onze locaties:

  • Georganiseerde activiteiten, zowel gezamenlijk als op individuele basis
  • Huisdieren zijn in overleg toegestaan
  • Er is mogelijkheid om te blijven logeren
  • Mee-eten van naasten kan in overleg
  • Onze locaties zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Tweepersoons kamers
  • Dagelijks keuze uit verschillende maaltijd menu’s
  • Alle kamers zijn eenpersoons en voorzien van eigen toilet
  • Onze huizen hebben gezamenlijke tuinen buitenruimte met genoeg ruimte  voor privacy.
  • Elke locatie heeft voldoende parkeergelegenheid

Kapper, pedicure en schoonheidsspecialiste komen op locatie, u mag hier gebruik van maken, maar bent niet verplicht. Wasserette worden geen extra kosten voor gerekend.