Vraag hier uw brochure aan
Aangepaste zorg in huiselijke sfeer

La Fontaine

In mei 2003 is woonzorgvoorziening La Fontaine geopend. De ligging in het centrum van Ruurlo zorgt voor een levendige omgeving. De zeven wooneenheden zijn verdeeld over twee woonlagen. La Fontaine biedt tevens de mogelijkheid voor kortdurende opvang en zorg, zoals revalidatie, logeren en zeer intensieve zorg.

Het huis
La Fontaine is gevestigd in het voormalige postkantoor van Ruurlo. Dit in 1922 in Amsterdamse stijl gebouwde pand was op de benedenverdieping geheel ingericht als postkantoor. De bovenverdieping diende als woning voor de directeur. De royale benedenverdieping beschikt nu over een ruime en lichte lounge, stijlvol ingericht en gestoffeerd. Hier kunnen bewoners overdag gezellig zitten en eten. De bovenverdieping kan ook worden bereikt met een personenlift. Aan de achterzijde is een besloten tuin met zitgelegenheid. De fontein op het plein is door de gemeente Ruurlo gerenoveerd en opnieuw geplaatst. Hieraan ontleent La Fontaine haar naam.

De wooneenheden
Elke wooneenheid is smaakvol gestoffeerd en kan met eigen meubilair worden ingericht. De wooneenheden bestaan uit een zit-slaapkamer en een badkamer. De kamers variëren in afmetingen van 25 tot 35 m². In iedere wooneenheid is een hoog laag bed en linnenkast aanwezig. Alle badkamers zijn voorzien van douche, toilet en wastafel en geschikt voor rolstoelgebruik. De wooneenheden beschikken over een oproepinstallatie, telefoonaansluiting, kabel Tv-aansluiting, brandpreventie-installatie, airconditioning en domotica. Domotica is een verzamelnaam voor slimme elektronische voorzieningen in de wooneenheden, die wooncomfort en veiligheid van de bewoners vergroten.

 

Zie hieronder een aantal impressies:

Klik op de foto voor vergroting

bekijk meer foto impressies